Poiesz doneert € 54.587,77 aan de Leergelden in Noord Nederland

Meedoen = meetellen! Dat wenst Poiesz alle kinderen in het Noorden toe. Dat zij hoe dan ook mee kunnen doen met sport en spel. Dankzij een prachtige opbrengst van de donatie-aanbiedingen kan Stichting Leergeld heel veel kinderen in het Noorden, die het thuis niet breed hebben, ondersteunen. Uit handen van Jan Hoitema (manager Marketing & Communicatie Poiesz Supermarkten B.V.) kreeg Henriette Aalfs (Stichting Leergeld) het fantastische bedrag van € 54.587,77 uitgereikt.

De donatie-actie voor Stichting Leergeld
Het doel van de donatie-actie was: laat jongeren uit het Noorden meedoen! Want nu meedoen is later meetellen. Een missie waar Stichting Leergeld zich met een grote groep vrijwilligers voor inzet. Met de donatie-actie die begin dit jaar plaatsvond heeft de klant geprofiteerd van voordeel en doneerde Poiesz van elk verkochte donatie-aanbieding 10 eurocent aan Stichting Leergeld. Ook het statiegeld kon in de winter via de gele knop op de emballage automaat gedoneerd worden. Uiteindelijk heeft de actie dus een geweldig bedrag opgebracht, bijna € 10.000,- meer dan vorig jaar.

Honderduizendmaal dank
Het totaalbedrag krijgt een goede bestemming: elk jaar steunt Stichting Leergeld meer dan 20.000 jongeren. Denk hierbij aan het betalen van sociale activiteiten in het onderwijs, zoals schoolreisjes en themadagen. Maar ook wordt ondersteund in de kosten van sport, spel en muziekles. Door de omstandigheden wat later dan gepland en op gepaste afstand nam namens Stichting Leergeld Henriette Aalfs de cheque in ontvangst.

Op de foto, v.l.n.r.: Henriette Aalfs (Stichting Leergeld) en Jan Hoitema (Poiesz Supermarkten).

Deel dit bericht

Meer nieuws