Leergeld SWF ontvangt KM-vergoeding

Stichting Leergeld SWF, die zich inzet voor kinderen die het thuis minder breed hebben, heeft van RijschoolKM een donatie van €500 ontvangen.

Toen RijschoolKM na de coronalockdown in april 2021 weer van start ging, wilde KM naast het geven van rijles aan zijn leerlingen, ook sociaal maatschappelijk iets betekenen voor jeugd en jongeren in Sneek en omstreken. Het idee ontstond om voor elke in de lesauto gereden kilometer 1 eurocent te doneren aan Stichting Leergeld SWF.

Eén jaar later en 50.000 kilometers verder leverde dit het mooie bedrag op van €500, die als een soort KM-vergoeding werd overhandigd. Op deze wijze zijn de door onze leerlingen verreden kilometers dubbel leerzaam.
Stichting Leergeld zet zich in voor kinderen die vaak letterlijk langs de zijlijn staan. In Nederland leeft één op de twaalf kinderen in armoede. Zij kunnen vanwege financiële belemmeringen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenoten heel vanzelfsprekend zijn.
Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen aan zowel binnen- als buitenschoolse activiteiten. Denk aan schoolreisjes, muziekles en sporten. Want nu meedoen is later meetellen!
Op de foto ontvangen Paula van der Veer en Janet Jongsma namens de Stichting Leergeld de cheque.
Deel dit bericht

Meer nieuws