12,5 jarig jubileum Leergeld Zuidwest Friesland

Op donderdag 27 september vierde Stichting Leergeld Zuidwest Friesland haar 12 ½ jarig jubileum met een Symposium over kinderen en armoede. De dagvoorzitter was Nynke Andringa.
In een volle zaal in de Friese Poort in Sneek was Jodi Mak als spreekster aanwezig en hield een inleiding met vele praktijkvoorbeelden over het onderwerp “Kinderen en de effecten van armoede”. Jodi Mak studeerde pedagogiek en is werkzaam als senior onderzoeker bij het lectoraat Armoede Interventies.

Uit diverse geledingen van de maatschappij zoals scholen, politieke partijen, gemeenten, verenigingen e.d. waren vertegenwoordigers gekomen om te luisteren naar haar boeiend verhaal. Na afloop introduceerde de nieuwe voorzitter van Leergeld Zuidwest Friesland, de heer Minze Havinga, de Kindpas 2018-2019.

Deze pas heeft een waarde van 100 euro en kan besteed worden aan culturele doeleinden zoals bezoek musea, theater, bioscoop maar ook zwembaden. De pas is voor alle kinderen van de Leergeld doelgroep aan te vragen. Voor verdere informatie zie www.leergeldzwf.nl

Na afloop was er een hapje en een drankje en kon iedereen naar hartenlust netwerken. (fotografie: Janniek Jongsma)

Deel dit bericht

Meer nieuws